maanantai 21. joulukuuta 2009

Antia sen olla pitää

Ei ole yhtään niin hauskaa tutkia wikisuunnittelumalleja kuin antisuunnitelumalleja. Muutama jäi mieleen. On helpompi sisäistää suunnittelumallit kun on itse mokannut samalla lailla tai havainnut samanlaista käyttäytymistä. En tiedä voiko oikeasti kaikkia olla mysö suunnittelumalleissa mutta nämä soveltuvat hyvin eri työmalleihon myös.

Rusinapulla: sopii sekä suunnittelumalliin, että muihin työskentelytapoihin. Tehdään helpoimmat ja kivoimmat hommat ja unohdetaan se varsinainen työ. Englanninkielinen nimi on myös osuva low hanging fruits ja parempi koska en niin itse pidä rusinoista ollenkaan vaan noukin ne pois ja syön pullan.

Lasagnekoodi: Jos sitä yrittää muuttaa se ei enää toimi vaan täytyy tehdä koko homma alusta asti. Aina pitää olla joustavuutta, järjenkäyttöä ja uudelleenajattelun mahdollisuutta. Tietenkin lasgne on täydellistä sellaisenaan.

Minähän sanoin: Kaikki eivät ole asiantuntijoita, mutta toisia kannattaa aina kuunnella. Minähän sanoin on ihmeen nautinnollinen lause. Ei mitään takapiruja vaan ongelmat johtuvat siitä ettei toisia kuunnella tai luullaan, että asia hoituu kyllä omin nokin ja vielä paremminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti