perjantai 11. joulukuuta 2009

Wikipedia

Wiki on tutttu. Kun etsii tietoa ilman kirjallisuutta netti on ainoa apu ja wikipediaan on koottu ytimekkäästi paljon asiaa, mitä ei saa kerralla muualta. Käytän paljon englanninkielistä wikipediaa, laajuudeen ja tarkkailuntiheyden takia. Wikipediaa hakutaan mutta ei mikään perätön tieto kauaa pediassa pysy. Pidän myös wikipedian

Kun piti mennä Wikipediaan eri kautta kuin aikaisemmin, menin wikipedian etusivulle. Olen google hakija ja päätynyt melkein aina wikipediaan googlen kautta. Koska mullistamme maailmaa, halusin hakea jonkun historiallisesti tärkeän ihmisen. Ensimmäisenä tuli mieleen Isaac Newton mutta sitten päätin hakea jotain itselleni sopivampaa ja mielässä vilahti muutamia taiteilijoita, mutta lopulta päädyin Jane Austeniin. Oli kuitenkin mukavaa nähdä, että suomalaisilta sivuilta löytyi todella laajoja testejä.

Wikipedian suurimmista iloista on, että asioista on kirjoitettu kunnolla eikä vain muutamalla rivillä niinkuin nykyään kaikkialla muualla.

"Vaikka Austen kirjoitti monia avioliittoromaaneja, hän itse ei koskaan mennyt naimisiin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jane_Austen

1 kommentti:

  1. Austenista on eri kielillä hyvinkin eripituisia artikkeleita tarjolla. Englanninkielisessä versiossa (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Jane_Austen&oldid=338104122) on viitteitäkin ihan kiitettävästi. Hauska yksityiskohta on muuten tarkkailla, mitä kuvituskuvia erikielisissä versioissa on käytetty.

    VastaaPoista