tiistai 8. joulukuuta 2009

I love LibraryThing

Nyt täytyy tunnustaa, etten tiennyt mikä librarything oikeen oli. Valitettavasti sana Library vähän hämäsi. Vaikka itse olen kirjastotyöläinen sana Library toi mieleen monisanahaun ja linkkikirjaston. Jostain syystä en ole linkkikirjastojen ystävä.

Olen jo jonkin aikaa ollut koukussa kirjojen luettelointiin, aloitin Facebookin Ireadista ja nyt olen vakaassa suhteessa GoodRadsin kanssa. Katselin kaikki muut palvelut läpi ja olen tyytyväinen Goodreadsiini vaikka olisi kiva jos olisi ystäviä foorumissa ja parilla sivustolla oli mukavan näköinen layout. Vaikka omistankin kirjoja tärkrintä on ollut luettujen kirjojen luettelointi ja arvostelu. Voisin tietty ruveta luetteloimaan hyllyni kirjoja... Luettelointi ei todella ole se hauskin asia. Olen jo toisen kerran kerännyt webkirjaston, enkä tiedä jaksanko enää. Nyt laitan vain luetut kirjat ja kategorioin ne luettuani. Joskus innostun kirjoittamaan arvosteluja, mutta haluan sanoa jotain painavaa joka kirjasta joten en kirjoittele arvosteluja ihan kivoista kirjoista. Helopointen tekstiä tulee kun kirja on ollut aivan uskomattoman huono.

Miten LibrayThingiä voisi käyttää kirjastoissa. Vaikka miten. Onhan kirjastoissa kuultu virkailijoiden lempimusiikkia miksi ei siis voisi selailla lempikirjoja. Näen koko ajan kosketusnäytön. Foorumeissa on myös kirjailijoiden omia suosikkilistoja, enkä yhtään epäile etteikö listat kiinnostaisi myös muuta kansaa.

Jaetaan iloa - sitä se kirjastotyö on! 

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä tästä palvelusta, ihana on. LT:n foorumeissa on siis kirjilijoiden omia suosikkilistoja? Voitko laittaa linkin tai miten ne löytyy. En ehtinyt itse tehdä hakuja paljonkaan, kun piti siirtyä jo uusiin tehtäviin.

    VastaaPoista