maanantai 30. marraskuuta 2009

Miten tehdään verkkokurssi?

Viime viikolla en ehtinyt paneutumaan 23-kolutukseen ollenkaan enkä edes lukenut osoita joita en ehtinyt tekemään.

2+3 asiaa sai luun kurkkuunhetkeksi ja mietin millä ajalla kukaan ehtii tekemään verkkokurssia. En ihan myöskään ymmrätänyt pitääkö kommentoida työprosessia vai laittaa "verkkokurssi" kokonaisuudessaan omaan blogiin. Eiköhän palautetta tule jossain vaiheessa joten teen miten ymmärrän tällä hetkellä.

Koulutan hyvin paljon ja olen tehnyt materiaaleja moneen aiheeseen ja kouluttaessa olen huomannut ettei kannata suunnitella liikaa.

  • Otan aiheeksi sellaisen mistä tiedän jonkin verran mutta koskaan ei pidä brassailla. Koulutus on kiinostavampaa jos ei luule tietävänsä kaikkea aiheesta.
  • Materiaali tukena sellaisissa asioissa joita ei oikein voi selittää. Jos ei pääse näyttämään kuvasiepit kertovat loput.
  • Alkuun selostus mistä oikein on kysymys. Jos keskustelua syntyy niin hyvä.
  • Good to know things - käsitellään asioita joita on hyvä tietää.
  • Omatoimisuutta - kokeillaan opittuja juttuja - poikii lisää kysymyksiä
  • Jotain hauskaa lopuksi

Tällä kaavalla voisin opastaa mm. Facebookia. Paperilla olisi rekisteröitymisohjeet koska sitä ei voi käydä yhdessä läpi verkkokurssilla. Mikä on facebook? Siitä riittää juttua jokisikin aikaa ja facebook on sen verran uutisissa, että kysymyksiä riittää. Facebookista on hyvä tietää. että ellei ole kavereita on se yhtä tyhjän kannsa. Myöskin omat tiedot ja suojaukset on hyvä katsastaa. Haetaan omatoimisesti ystäviä ja lisätään profiilikuvaa. Lopuksi kertoisin FarmVillestä ja MafiaWarsista ja varoittaisin riippuvaisuudesta ja sitten voi vielä tehdä jonkun testin jä ottaa selville vaikka henkisen värinsä. Lopuksi materiaalia sekä facebookin puolesta että vastaan.

Näin. Mutta onko se oikein?

2 kommenttia:

  1. Valmis, hyvä suunnitelma. Kannattaa toteuttaa. :)

    VastaaPoista
  2. Olen Tarun kanssa samaa mieltä. Erinomainen koulutus(suunnitelma). Sait sen tehdyksi kurssimme aikataulun mukaisestikin. Minä pääsin vasta joululomalla vauhtiin.

    VastaaPoista