sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Naamakirja

Facebook on 2000-luvun alun it-juttu. Jos et ole Facebookissa, niin öö miksi ihmeessä et ole facebookissa. Kaikki menee ohi ja ihmiset kyllästyvät ja uutta pukkaa jne. Facebook jyllää vieläkin koska sen käyttäminen muuttuu vähän väliä.

On ihmisiä jotka orjallisesti kertovat facebookissa kaiken. Jo feissarin ainoa toiminto olisi minibloggaus olisi se jo kuollut ja kuopattu. Tulee olemaan päiviä, jolloin ei voi päivittää profiiliaan ja silloin sitä tajuaa, ettei välttämättä tarvitse. Voi soittaa jollekin oikealle ystävälle ja kertoa mitä on viikon aikana tehnyt.

Pelit ja kyselyt tuovat kivaa piristettä tauoille (juuri silloinhan niitä tehdään - eikö vain). Mutta kyselyitä saa laatia kuka tahansa, eikä tulokset jaksa loputtomiin kiinostaa. Pelit aina koukuttaa, mutta en pelaa MafiaWarsia enkä FarmVilleä joten en voi tietää niiden ihmeellisyyksistä.

Ja nyt asiaan. (Vihdoinkin) Uskon, että syy Facebookin pysyvyyteen on sosiaalisen statuksen muutuuminen. Aluksi Facebookiin mentiin huvikseen, mutta sen jälkeen siitä on tullut työväline. Facebookilla saa monta ihmistä kerralla "kiinni" jos vain on kavereita, ja oikeita kavereita joita pitäisi saada kiinni. Facebookia voi käyttää bloggerina ja sähköpostina. Kaikki hyvän työvälineen elementit löytyy facebookista. Ongelmana on, että tällä hetkellä kaikki kaverit ovat sekaisin. Tottakai joillakin on useita facebooksivuja mutta katoaako koko hauskuus kun työpaikan saadessa pitää hankkia uusi virallisempi facebooksivu? Tarvitseeko sen olla hauska jos voi lähettää profiilinsa hakemiinsa työpaikkoihin minne on kerännyt kaikki työtodistukset ja suositukset ja entiset työntekijät voivat suositella sinua reaaliajassa. Ei enään tarvitse haukkua pomoaan (ne jotka niin haluaa tehdä) facebookissa, vaan voi pyytää audienssia pomolta facebookin kautta.

Facebookilla on tulevaisuus, mutta toivottavasti facebookista ei tule tulevaisuutta. On kiva kun on monta monta monta kaveria mutta vielä kivempaa on mennä kaverin kanssa leffaan ja teelle ja keskustella kovaäänisesti elämästä niin, että viereisen pöydän läppärityypin skype-puhelu häirintyy. Eikös vaan? =)

1 kommentti:

  1. Kirjoitit asiaa!

    Facebookissa oleskelu on vähän kuin viikonlopun iltapäivälehteä selailisi. Viihdettä ja uutisia, joita ilmankin tulisi toimeen. Mutta mukavaa silti.

    Tilapäivitykset eivät minusta ole Facebookissa SE juttu.

    Jos haluaa tavoittaa vain tietyt omat ystävänsä jonkun tärkeääkin tärkeämmän aian tiimoilta, sitä voi ehkä lähettää sähköpostia, tai ryhmätekstiviestin?

    Ja ihan oikeiden ystävien kanssa on tosiaankin kiva nähdä livenä. Tai jos se ei ole mahdollista, voihan sitä vaikka soittaa vaikka netti toimisikin. Siis perinteisen henkilökohtaisen puhelun.

    VastaaPoista